Wire Private Markets Fund sluit op EUR 70m

In een tijd waarin wereldleiders worstelen om een ​​gemeenschappelijke basis te vinden bij het aanpakken van mondiale (klimaat)uitdagingen, zijn particuliere investeerders klaar voor actie in plaats van blablabla.

“Vorig jaar riepen we op tot verandering. Nu zijn we verheugd om aan te kondigen dat het Wire Private Markets Fund sluit op EUR 70 miljoen. We zijn verheugd over onze brede groep investeerders, variërend van ervaren impact investeerders, succesvolle ondernemers en investeringsprofessionals. We zijn verheugd dat we ook een groep investeerders van de volgende generatie in het fonds hebben verwelkomd die actief kunnen deelnemen aan de verandering die ze willen zien”, legt Ronald Janse, fondsmanager WPMF, uit.

Het is tijd om te regenereren!
Het fonds creëert een solide portefeuille van 12 internationale private equity-fondsen, gericht op Regeneratie, bijvoorbeeld biodiversiteit vergroten, broeikasgassen verminderen, gezondheid verbeteren en gelijke participatie in onze samenleving na te streven. WPMF heeft zich al gecommitteerd aan Eversource (Energietransitie), TPG Rise II, Blue Horizon (Plant based Food), HealthQuad en Circularity Capital.

Meervoudig rendement: impact, financieel rendement en persoonlijke groei voor onze investeerders
WPMF is ambitieus in het meten van meervoudig rendement en tootn aan dat het mogelijk is om haar financiële beloningen ook te koppelen aan zowel financieel als Impact rendement. In samenwerking met het Impact Institute maakt het fonds gebruik van de Multiple of Money-methodiek en streeft het naar 2x impact: voor elke geïnvesteerde euro wil het minimaal twee euro aan maatschappelijke en ecologische impact realiseren.

Wire Group is actief betrokken bij haar investeerders en deelt investeringsinzichten, bevindingen en dilemma's.
“Door Insight & Inspiration events voor onze investeerders te organiseren, verhogen we het begrip en bewustzijn rond belangrijke thema’s en impact investing in het algemeen. Het geeft veel voldoening om tijd door te brengen met onze investeerders, aangezien dit het doel van ons bedrijf is sinds 2010”, zegt Tera Terpstra, medeoprichter van Wire Group.

Samen voor verandering
Verandering vieren en actie ondernemen, dat is wat we nu nodig hebben! Wire Group dringt er bij iedereen op aan om hun verantwoordelijkheid te nemen en kapitaal aan het werk te zetten waar dat het meest nodig is. Laten we samen gaan voor verandering, Let's be Wired!

Beleggen met impact in obligaties

Nu lezen