Beleggen met impact in obligaties

NIEUW THEMAPAPER

Als obligatiebelegger impact maken

In samenwerking met Triodos Investment Management hebben we een themapaper geschreven over hoe je met je obligatiebeleggingen impact kunt maken.

In dit themapaper kijken we onder meer naar de plaats en rol van obligaties in de beleggingsportefeuille, welke verschillende soorten en vormen van obligaties er zijn, welke afwegingen je hebt te maken als het gaat om het maken van impact bij het beleggen in deze vermogenscategorie. Ook kijken we dan hoe je impact kan maken en hoe je invloed kan uitoefenen als obligatiehouder. Ook bespreken we voorbeelden van een aantal verschillende soorten obligatieproducten en hoe deze zich tot elkaar verhouden in de mate van impact.

Op 27 september organiseerden we samen met Triodos Investment Management een webinar naar aanleiding van dit paper, dat is terug te zien op het platform van BrightTALK.

We wensen je veel leesplezier en inspiratie en we hopen je kennis aangaande impact beleggen verder te verbreden en te verdiepen. We kijken uit naar je feedback en beantwoorden graag eventuele vragen die dit paper bij je oproept.

Samen werken aan een bewuste economie

Nu lezen