Blog: Wire op pad

Wire op pad – door Diederik Wokke
In maart is het Wire team op pad geweest om huidige portfolio funds te bezoeken en we diligence te doen op twee potentiële portfolio funds.
In India hebben wij letterlijk kunnen voelen aan onze longen hoe nodig de investeringen van Eversource zijn om de energietransitie in India te versnellen en de grote steden die geplaagd worden door smog een gezondere plek te maken voor mens en natuur.
Tevens hebben wij de positieve impact die Healthquad investeringen hebben op de gezondheidszorg in India (en ver daarbuiten) van dichtbij kunnen zien. Tuberculose klinieken werken efficiënter door Qure.AI; diabetes wordt voorkomen / makkelijker onder controle te houden door Healthifyme en BeatO, ambulances komen sneller aan dan in Engeland door Stanplus, etc.
Al met al inspirerend om van zo dichtbij de positieve impact van WPMF investeringen te kunnen mee maken.
In Londen hebben wij onder andere een bezoek gebracht aan een climate tech fonds dat volledig geleid werd door vrouwen, een rariteit in de sector. Hun impact gedrevenheid en onderscheidende investeringsbenadering maken het fonds een potentieel interessante toevoeging aan WPMF.

Blog: Uitkijkpunt: de ‘juridische route’ van impact

Nu lezen