Jongeren willen impact investeren

Jongeren (lees ‘millennials’: geboren na 1983) zijn en masse geïnteresseerd in impact investeren, maar vinden het moeilijk om daarmee aan de slag te gaan. Dat wijst een recent onderzoek van impact investeerderclub Toniic uit. Deze interesse in duurzaamheid blijkt ook uit eerdere onderzoeken. Zo laat onderzoek van Morgan Stanley zien dat 82% van vermogende millennials geïnteresseerd zijn in maatschappelijk verantwoord ondernemen, ten opzichte van 45% van de bevraagde vermogenden in het algemeen.

Het Toniic onderzoek gaat in op de uitdagingen die millennials tegenkomen wanneer zij besluiten om te gaan investeren met impact. De top drie zijn:

  1. Ze hebben niet genoeg kennis van investeren
  2. Hun financiële adviseurs ondersteunen hen niet in het impact investeren
  3. Hun families ondersteunen hen niet in het impact investeren

Naast impact investeren zijn millennials ook sneller geneigd om hun carrières op een betekenisvolle manier in te richten, en gaan op zoek naar banen bij sociale ondernemingen (of zetten hun eigen onderneming op), gaan aan de slag bij de familiestichting, of solliciteren bij investeringsfondsen met een impact doelstelling.

Wire Group zal in 2017 een 3-daagse Deep Dive workshop organiseren waarin wij expliciet ingaan op de thematiek rond impact investeren door de ‘next generation’. Voor meer informatie, neem contact op met Tera Terpstra (tera[at]wire-group.org of 06 17014174).