Investeerders kiezen juist nu voor duurzame impact

Wire Private Markets Fund trekt €25 miljoen aan

Het nieuwe impact fonds Wire Private Markets Fund (WPMF) is officieel van start. Investeerders hebben inmiddels €25 miljoen toegezegd en het aantal is groeiende. WMPF investeert in fondsen die een positieve impact op natuur en mens nastreven. Het is een oplossing voor de steeds grotere vraag onder investeerders om betekenisvol te investeren. Het fonds heeft een instapbedrag vanaf € 1 miljoen, een looptijd van 12 jaar en ambieert een financieel rendement van 7-10%. Bijzonder is de concrete impact doelstelling die aan het fonds is gekoppeld: de waarde van de meetbare positieve impact die wordt gecreëerd moet ten minste twee keer zo groot zijn als het bedrag dat is geïnvesteerd.

Ronald Janse, fundmanager WPMF: “WPMF is in 2019 in het leven geroepen om proactief investeren met financieel én maatschappelijk rendement kracht bij te zetten en toegankelijk te maken voor particuliere investeerders. De extreem impactvolle Corona virusuitbraak laat de mensheid eens temeer zien dat investeren in welzijn voor mens én natuur geen luxe maar noodzaak is. Enkel financieel gedreven zijn is letterlijk niet meer van deze tijd: Ecosystemen over de hele wereld staan onder extreme druk. Ontbossing, vervuiling, handel in wilde dieren, overconsumptie en klimaatverandering verzwakken al decennialang de mondiale ecologische balans. Waar de natuurlijke habitatten en leefomstandigheden van dieren onnatuurlijk onder druk komen te staan, krijgen virussen veel te gemakkelijk de kans om van dieren op mensen over te gaan. Dat is geen toeval maar een voorspelbaar gevolg van ons eigen handelen.”

Wire Group heeft WPMF opgericht op verzoek van haar klanten om de jarenlange investeringsexpertise te bundelen in een kwalitatief sterk impactfonds. Met een zeer ervaren team op zowel impact als financieel gebied zet WPMF in op regeneratie van menselijk en natuurlijk kapitaal. Om het meervoudig rendement te waarborgen is de interne beloningsstructuur van het fondsteam voor 50% gekoppeld aan de impact resultaten en voor 50% aan de financiële prestatie.

WPMF biedt haar investeerders een antwoord én een mogelijkheid tot concrete actie. Met een streefportefeuille van 12 tot 15 van de beste impactfondsen wereldwijd investeert het fonds onderliggend in 150 tot 250 impactbedrijven die met innovatieve producten en diensten bijdragen aan de systeemverandering die er op grote schaal nodig is. Zo kun je denken aan bedrijven die bezig zijn met digitale onderwijsvernieuwing, gezondheidszorg, vleesvervangers en duurzame bosbouw en natuurbeheer. Niet toevallig allemaal sectoren die de afgelopen maanden van vitaal belang bleken te zijn. Ronald Janse: “Er lijkt geen beter moment om het collectieve besef en de daadkracht die door de Corona pandemie is losgekomen door te voeren in blijvende gedragsverandering en juist nu bewust te investeren in innovatieve oplossingen die bijdragen aan herstel van de balans die op te veel fronten zoek is.”

Het fonds is het komend jaar nog open voor nieuwe inschrijvingen. Tera Terpstra, co-founder van Wire Group en verantwoordelijk voor Investor Relations, laat weten: “We zijn aangenaam verrast dat we de afgelopen weken door meerdere nieuwe investeerders zijn benaderd die het belang van investeren mét impact duidelijk onderkennen. Daar waar de mainstream investeerders nu op hun handen zitten, gaan bewuste investeerders juist proactief op zoek naar mogelijkheden om professioneel te investeren met impact én die proposities zijn er, ook in Nederland, gelukkig steeds meer”


Voor meer informatie: www.wireprivatemarketsfund.nl
Contactpersoon: Tera Terpstra
tera@wire-group.org, tel: 06-17014174

Een zorgzame economie

Nu lezen